A méhészetet még nagyapám alapította 1928-ban mindössze 2 méhcsaláddal. Azóta a méhek szeretete és a méhész mesterség a családunkban hagyománnyá vált és én, mint a harmadik generáció tagja őrzöm a közel 100 éves örökséget. Méhészetünket folyamatosan fejlesztettük, igyekeztünk mindig az adott kor kihívásainak megfelelni. Jelenleg mivel szinte egyedül végzem az összes méhészeti tevékenységet 30-40 méhcsaláddal dolgozom. Ez a viszonylag kis családszám lehetővé teszi, hogy a méhekről ne nagyüzemi szemlélettel gondolkodjak, előtérbe helyezzem az egyszerűbb, természetközeli megoldásokat mind a méhek kezelése, mind pedig az általuk termelt termékek feldolgozása során. Törekszem arra, hogy a méhek által készített dolgokat minél sokrétűbben dolgozzam fel, hogy minél több alkalmunk legyen beépíteni használatukat a mindennnapjainkba.
A méhészet története és fejlődése.
Méhészetem álandó telephelye Lengyeltóti külterületén a Nagyberek szélén található. Ezt a tanyát még nagyapám választotta méhei számára sok-sok évvel ezelőtt. Családunkban ő kezte a méhészkedést 1928-ban, két méhcsaláddal. Először kis mennyiségben, saját felhasználásra termelt, majd később fokozatosan 70-80-ra növelte a családok számát, ami akkoriban nagy méhészetnek számított. Mai szemmel nézve szinte elképzelhetetlen az akkori méhészek élete: a méheket vonaton vándoroltatták, és nagyapám olykor hetekig a velük élt a vándortanyán. Ha a pergetéshez kellett a segítség, táviratban hívta nagymamámat, aki eközben az otthoni gazdaságot látta el. Kaptárakat, eszközöket saját maga készítette a téli időszakban.
Édesapám természetesen beletanult a méhészmesterségbe. Nem ez volt a főfoglalkozása, de azért sok időt töltött a kaptárak mellett. Édesanyám gyakran segített a méhéhészeti munkákban is, de neki inkább az értékesítés volt a területe. Elsősorban az ő érdeme, hogy az akkori 120-140 méhcsalád által megtermelt mézet már nem hordóban, nagyban, hanem üvegezve, közvetlen a vevőknek értékesítettük. Ő bővítette a termékpalettát a méz mellett egyéb méhészeti termékekkel mint a virágpor és a propolisz.
Így, hogy már kisgyermek koromtól fogva méhek közelében élek, nem csoda, hogy ezek a kis állatok nekem is az életem részévé váltak. Most már jópár éve önállóan gondozom a 30-40 méhcsaládomat. Munkám során nem a mennyiségre helyezem a hangsúlyt, hanem arra, hogy méheket minél természetesebb módszerekkel kezeljem, hogy az előállított termékek is a lehető legtisztábbak, legtermészetesebbek legyenek. Célom, hogy bővítsem a méhészeti termékek felhasználásának körét: a virágpor és propolisztermelés mellett a méhviaszból gyertyákat és kozmetikumokat készítek, a mézből mézes cukorkát, szörpöket, lekvárokat. A termékpaletta folyamatosan változik, alkalmazkodik az adott év terméséhez, mert nem csak a méhészeti termékek származnak saját gazdaságból, hanem a felhasznált gyümölcsök és gyógynövények is .